EN
NIKOLA TESLA – VÉGTELEN ENERGIA

NIKOLA TESLA – VÉGTELEN ENERGIA

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

Musical

Időpontok

A GRANDIÓZUS MUSICAL SHOW: NIKOLA TESLA – VÉGTELEN ENERGIA
BUDAPESTEN KIZÁRÓLAG KŐBÁNYÁN

EGRESSY ZOLTÁN / SEBESTYÉN ÁRON / MÜLLER PÉTER SZIÁMI / RADÓ DENISE

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét. És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje.

A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit! A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot.

A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Rendező: Radó Denise, kreatív ötletgazda: Vona Tibor.
Arculat, kreatívok, grafikus: Tóth Attila
Fénytechnika: Menüett Production
Fotó: Béli Balázs

Szerep osztás:
 

 

Február 29. 19h

Március 1. 19h

Nikola Tesla

Pesák Ádám

Pesák Ádám

Szigeti Antal

Szabó Máté

Szabó Máté

Szigeti Adél

Magyar Viktória

Magyar Viktória

Thomas Alva Edison

Lux Ádám

Lux Ádám

Sarah Bernhardt

Füredi Niki (90%)

Kisfaludy Zsófi (90%)

George Westinghouse

Kautzky Armand

Gerdesits Ferenc

Bacherol/Lenin

Maday Gábor

Maday Gábor


Helyszín: Kőrösi színházterem
Jegyár: 9800 Ft 1-8. sorig, 9-16. sorig 8600 Ft.

Az előadást a Kőbányai Önkormányzat támogatja.
 

Időpontok

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
(1105 Budapest Szent László tér 7-14.)
2024.02.29. | 19:00
2024.03.01. | 19:00
2024.04.20. | 15:00
2024.04.20. | 19:00

Betöltés...